MSZEDDSZ
„Az egészséges és igazságos Magyarországért!”®
Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban
Dolgozók Demokratikus Szakszervezete
« vissza az előző oldalra

A kormany.hu-n az alábbi közlemény jelent meg a tegnapi tárgyalásunkról,

melyet azzal egészítünk ki a hiteles tájékoztatás érdekében, hogy az MSZ EDDSZ és a MÖSZ kérte a miniszterelnöknél és a belügyminiszternél a tárgyalásaik folytatását, hiszen a FESZ korábban nem állt sztrájk utáni sztrájktárgyalásban.

Írta: Szerkesztőség     2023. február 21. kedd 18:38

Az MSZ EDDSZ és a MÖSZ, mint stratégiai partnerek 2023. január 23-án kezdeményezték a sztrájktárgyalás folytatását Dr. Orbán Viktor miniszterelnöknél és Dr. Pintér Sándor belügyminiszternél. A belügyminisztériumi első egyeztetésre a tegnapi napon került sor:

„Dr. Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára 2023. február 20-án fogadta a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete és a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete elnökét, majd ezt követően a Független Egészségügyi Szakszervezet elnökét és képviselőit. A korábban megkezdett szakszervezeti egyeztetést a COVID-19 járvány miatt átmenetileg felfüggesztették, az újraindult egyeztetési folyamat második ütemére előreláthatóan március elején kerül majd sor. A tárgyalások során felmerült – többek között – az egészségügyi szakdolgozókat és az egészségügyben dolgozókat érintő béremelés, a pótlékok rendszere, a szakdolgozók átirányíthatósága, illetve a teljesítményalapú minősítés témaköre is. (BM)”

Írta: Szerkesztőség     2023. február 21. kedd 18:38