Mutassunk példát Európának! Az egészséges és igazságos Magyarországért!

felkiáltójel

Az ország egyik legnagyobb és legfontosabb szakszervezete nevében köszöntünk benneteket, illetve Önöket.      Az MSZ EDDSZ tagsága.

 
Nyomtatás

A szociális munkások munkájukkal közösséget és nemzetet építenek

Írta: Szerkesztőség 2018. november 12. hétfő, 15:16.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a szociális munka napja alkalmából hétfőn a Parlamentben megköszönte a területen dolgozó mintegy 100 ezer ember segítő munkáját.

Az államtitkár elmondta, a szociális munkához hitre, bátorságra, a rászorulók iránti nyitottságra és nagylelkűségre van szükség. A segítők különleges szerepét méltatva azt mondta, mindig akkor jelennek meg, amikor baj van, amikor szükség van rájuk. Azt hangoztatta, hogy a szociális munkások munkájukkal közösséget és nemzetet építenek.

Azt mondta, hogy a felelősségvállalásra épülő segítségnyújtó munkát a kormány a jövőben is kiemelten szeretné támogatni. Az államtitkár felidézte, hogy a szociális munka napját megelőző napon Szent Márton püspökre emlékezünk, aki katonaként fél köpenyét odaadta egy koldusnak. Szerinte ahogy ez a történet sem maradt két ember magánügye az elmúlt évszázadokban, úgy a mai szociális segítő munka sem az, mert az mindig egész társadalom közös ügye kell hogy legyen.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke köszöntötte az ágazatban dolgozókat és köszönetet mondott tevékenységükért. Az Országgyűlés alelnöke arról is beszélt, hogy a különböző segítő munkát végzőkhöz hasonlóan a parlamenti és az önkormányzati képviselőknek is a "valóság jegyeseiként" ezer szállal kell kötődniük a hétköznapok világához.

Fülöp Attila a szociális munka napja alkalmából Szociális Munkáért Díjat, valamint Pro Caritate díjat adott át; utóbbi elismerést mások mellett Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület ügyvezető alelnöke vehette át.

A parlamenti ünnepségen az államtitkár és Kocsis József, a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesületének elnöke díjat adott át a szociális munka napjának bevezetésében betöltött szerepéért Harrach Péter volt szociális és családügyi miniszternek, a KDNP frakcióvezetőjének.

A kereszténydemokrata politikus arról beszélt, hogy a társadalomban sikerteleneknek tartott embereknek van igazán szüksége a szociális munkások segítségére, az ő közösségüket pedig az tartja össze, hogy mindannyiukban érzékenység él a rászorulók iránt.

Az Országgyűlés 2016-ban döntött arról, hogy november 12-ét a szociális munka napjává nyilvánítja, ezen a napon munkaszüneti napot tartanak az ágazatban dolgozók. A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások területén jelenleg csaknem 100 ezren dolgoznak.

(MTI/EMMI)

Hozzászólás (0) Találatok: 29
Nyomtatás

Köszöntjük és üdvözöljük a Szociális Munka Napját, fizetett munkszüneti napot!

Írta: Szerkesztőség 2018. november 12. hétfő, 13:54.

2018. november 12. már a második, törvénnyel biztosított ünnepnapja a szociális munkát végzőknek!

2017. november 12. az első ünnepnap munkaszüneti napra esett, ezért nem mindenki fogta fel a jelentőségét annak, hogy a kormány végre elfogadta azt az indítványunkat és javaslatunkat, hasonlóan az egészségügyi ágazatban dolgozók Semmelweis-napjához, hogy a szociális ágazatban foglalkoztatottak is megérdemlik, hogy a Szociális Munka Napja törvénnyel biztosított fizetett munkaszüneti nappá váljon.

Kevesen tudják azt, hogy hosszú évekkel - mondhatjuk, hogy több, mint 20 évvel - ezelőtt került először megfogalmazásra ez a javaslat. A szociális szakma és a munkavállalók egyaránt várták, hogy végre legyen egy olyan kormány, amelyik megadja a rangját a szociális ágazat csaknem 100.000 munkavállalója által végzett munkának! Ez következett be 2017-ben, amikor az előző Orbán-kormány törvénybe foglalta javaslatunkat.

Köszönjük!

Szívmelengető és megható volt az ebből az alkalomból az Országgyűlés Felsőházában rendezett ünnepség.

Reményeink szerint nem sokára folytatódnak az előző kormányzati időszakban félbemaradt szociális ágazati sztrájktárgyalások, ahol hasonlóan az egészségügyhöz többéves bérfelzárkóztatásról szóló megállapodást szeretnénk megkötni sok más juttatás elérése mellett.

 

Hozzászólás (0) Találatok: 33
Nyomtatás

1956. október 23.

Írta: Szerkesztőség 2018. október 22. hétfő, 19:12.

 

forradalom 1956 oktober 23

Hozzászólás (0) Találatok: 49
Nyomtatás

A bíróság jogerősen megállapította, hogy Cser Ágnes nem vett részt a dulakodásban

Írta: Szerkesztőség 2018. augusztus 13. hétfő, 14:14.

 

Jogerősen kimondta, hogy Gaskó István nagy nyilvánosság előtt rágalmazás vétségét követte el Cser Ágnes sérelmére.

Mellékletben olvasható a Pesti Központi Kerületi Bíróság I. fokú és a Fővárosi Törvényszék II. fokú ítélete.

Hozzászólás (0) Találatok: 253