Nyomtatás

"...a törvény tervezetéről az MSZ EDDSZ-szel nem egyeztetett a kormány, hanem csak a MOK-kal és a MOK javaslatát fogadta el."

Írta: Szerkesztőség 2020. október 08.

Dr. Kásler Miklós a Kossuth rádióban 2020. október 7-én közölte: ” a törvény tervezetéről az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetével nem egyeztetett a kormány, hanem csak a Magyar Orvosi Kamarával, és a MOK javaslatát fogadta el.”

A nyilatkozat napján, október 7-én 11:17 órakor tévesen idézték miniszter urat, az jelent meg a kormany.hu/hu-n, hogy az MSZ EDDSZ-szel is egyeztették a törvénytervezetet.

A téves tartalmú közleményt helyesbítő kezdeményezésünkre a kormányzati kommunikáció a riportban elhangzottak alapján a valós tényt jelentette meg.

https://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/hirek/az-allami-es-a-maganpraxis-szetvalasztasa-tovabbi-jogalkotast-igenyel

Sajnos a tegnapi, téves tájékoztatást több elektronikus és írott sajtóorgánum átvette, és egyes magukat érdekképviseletnek hirdetők a már régóta tartó ízléstelen és bármi nemű érdekképviselethez méltatlan stílusban folytatott, szervezetünket tudatosan lejárató kampányban e téves információ alapján újult erővel manipulálja, és vezeti félre nemcsak tagjainkat, hanem az egészségügyi és szociális ágazatban foglalkoztatottakat és nem utolsósorban a közvéleményt.

 A kormány kijelölt képviselőivel és stratégiai partnereinkkel (MOK, MESZK és MGYK) együtt folytatott sztrájktárgyalásunk felfüggesztését kezdeményeztük  2020. március 15-én  a COVID-19 vírus okozta veszélyhelyzetre figyelemmel.
2020. október 5-én kezdeményeztük a sztrájktárgyalás folytatását.
 

 

Összes ajánlás (0)

0 az 5 csillagból
Nem rendelkezik megfelelő jogokkal a hozzászólás megtekintéséhez vagy kiadásához.

Kiemelt videó

További videók