Nyomtatás

Cser Ágnes köszöntője

Írta: Dr. Cser Ágnes 2006. augusztus 24.

Elhangzott a Szakdolgozók 37. országos kongresszusán.

Kedves Hölgyeim és Uraim!

Kedves egybegyűltek, résztvevők és meghívottak!

 

Tisztelettel köszöntöm az egészségügyi szakdolgozók 37. országos kongresszusának résztvevőit.

 

Megteszünk-e mi Magyarországon mindent azokért, akik másokat gondoznak, gyógyítanak?

Megteszünk-e mi Magyarországon mindent azért, hogy akik másokat gyógyítanak, ápolnak, olyan feltételek között gyakorolhassák hivatásukat, mint a csillag az égen?

A választ mindenki akár hangosan, akár némán megadhatja. A közös érdek az lenne, ha hangosan adnánk meg azért, hogy ha kell, a csillagos égig elhangozzék, a mi hangunk!

Ha mi most Magyarországon mindnyájan minden nap azon dolgozunk, hogy hivatás és ne csak gyatra és szűkös pénzkeresés legyen szakdolgozóink ápoló, gyógyító munkája, akkor e közös erőfeszítés el kell érje e nemes, célkitűzést.

Az EDDSZ 2003-ban tiszteletét és megbecsülését azzal tudta a legjobban kifejezni Önök iránt, hogy létrehozta a Legjobb EDDSZ tag előadó díjat, mely 100 ezer forintos támogatást is jelent. 2003-ban Tanai Jánosné és Salamon Andrea osztott díjat nyertek, 2004-ben Pécsi Görgyné, 2005-ben Czucz Péter fiatal pécsi kollegánk nyert.

Remélem, hogy a pécsi kongresszusunknak is lesz nyertese, akit szeretettel és tisztelettel már előre köszöntök.

Legnagyobb sajnálatomra azért nem tudok személyesen jelen lenni, mert a hatvani és a székesfehérvári kórházért, a több mint 3000 munkavállaló munkahelyéért és a betegekért küzdünk.

Azt kívánom mindannyiunknak, hogy úgy dolgozhassunk, olyan pontosan és szépen, ahogy a csillag megy az égen, mert hiszen csak úgy érdemes!

 

Pécs, 2006. augusztus 25.

Cser Ágnes (EDDSZ elnök)

Kiemelt videó

További videók