Nyomtatás

MSZ EDDSZ Országos Ifjúsági Találkozó Pécsen

Írta: Dr. Cser Ágnes 2010. november 23.

Megtartotta első országos ifjúsági találkozóját az MSZ EDDSZ Ifjúsági Tagozata Pécsett. A rendezvénysorozat célja a vidéken élő fiatal munkavállalók életkörülményeinek, munkafeltételeinek, valamint annak megismerése, hogy miként tud az MSZ EDDSZ konkrét munkahelyi érdekvédelmi tevékenységen túlmutató, társadalmilag hasznos feladatokat ellátni.

 

 

A rendezvénynek otthont adó Baranya megyében több MSZ EDDSZ alapszervezet működik szociális és egészségügyi területen is. A tagok színvonalas előadásokat tartottak  az ország több területéről érkező fiatal MSZ EDDSZ tagoknak. A vendéglátók, a megyei Pándy Kálmán szociális otthon lakói és ápolói zenés műsorral nyitották meg a kétnapos rendezvényt.

A találkozón részt vett Dr. Cser Ágnes MSZ EDDSZ országos elnök, aki a fiatalok érdekképviseletei munkában való aktív részvételét hangsúlyozta. Közölte: az MSZ EDDSZ célja egy európai szintű érdekvédelmi tevékenység megvalósítása.

Az előadások tartalma is ezt célozta, a Baranya megyei önkormányzat ifjúság védelmi referense, Kárpáti Árpád előadásában bemutatta a megyei fiatalok helyzetét, lehetőségeit. Bogláriné Szilágyi Erzsébet, a Pécsi Tudományegyetem  ápolási igazgatóhelyettese előadásában bemutatta hivatásuk nehézségeit, követelményeit, valamint az ápolóhiány miatt mára kialakult helyzetet. A kommunikáció jelentőségét hangsúlyozta a gyerekklinika főnövére, Gieth Krisztina, aki egyben az Eddsz alapszervezetének elnöke. Előadásában, kitért a beteggel való kommunikáció alapelveire és javasolt technikáira is. Az előadások befejezése után a résztvevők dr. Cser Ágnes elnök vezetésével kerekasztal-beszélgetésen elemezték az előadásokat és az aktuális napi kérdéseket.

Szombaton a Baranya megyei szervezetet mutatta be Dárdai Ildikó megyei elnök és Jéglné Illés Zsuzsanna. Pécs nevezetességeiről Vidáné Földvári Mária, a Baranya megyei ifjúsági tagozat vezetője beszélt a résztvevő fiataloknak. Az ifjúsági találkozó zárásaként a "Jó Szó Alapítvány " kuratóriumi elnöke, dr Borosné N. Zsuzsanna a betegek melletti lelki megújulásban próbált segítséget adni a szakmai és az érdekképviseleti munkához is.

Az MSZ EDDSZ fiataljai otthon tovább adhatják a két nap alatt elhangzottakat, és  érdekvédelmi tevékenységük során - össztársadalmi érdek mentén - mutathatják meg  minden állampolgárnak az MSZ EDDSZ- ben végzett szakszervezeti munka átfogó jellegét,  létjogosultságát az emberek védelmében.

Prohászka Mónika

Kiemelt videó

További videók