Nyomtatás

Nem veszélyeztethetjük a bérfelzárkóztatásról szóló tárgyalás folytatását

Írta: Szerkesztőség 2020. október 19.

 

Akciószövetséget hozott létre több szakszervezet, hogy közösen harcoljon az új szolgálati jogviszonyról szóló törvény ellen, amit egyhangúlag fogadott el a Parlament. Az érdekvédők szerint az új jogszabály miatt bizalmi válság alakult ki az egészségügyben, ezért sokan a pálya elhagyására készülnek. Az egyik legnagyobb szervezet az MSZ EDDSZ nem csatlakozott az összefogáshoz. A Magyarország élőben vendége Cser Ágnes, az MSZ EDDSZ elnöke volt.

Hol van a feszültség a rendszerben? - kérdezte vendégétől Velkovics Vilmos.

"Feleslegesnem tartom ezt az egészet, mert mi sztrájktárgyalásban vagyunk a kormánnyal és egy érvényes kétoldalú megállapodásunk van és október 5-én a törvényjavaslat benyújtásakor azonnal kezdeményeztem a kormánnyal a tárgyalás folytatását. Mi nem veszélyeztethetjük utcai demonstrációkkal azt, hogy a 165 országgyűlési képviselő által elfogadott törvény által jutatott rendkívüli pénzösszeget ne kapjuk meg és, hogy ne tudjunk róla érdemben tárgyalni." (…)

Nem veszélyeztethetjük azt az együttműködést, mely garantálja azt, hogy folytatjuk a bérfelzárkóztatásról a tárgyalást és ezekről megállapodunk. 

(..) Jöttek láttak és romboltak - mondta az új kamarai vezetésről Cser Ágnes. (..)

Összes ajánlás (0)

0 az 5 csillagból
Nem rendelkezik megfelelő jogokkal a hozzászólás megtekintéséhez vagy kiadásához.

Kiemelt videó

További videók