Nyomtatás

Posztumusz Semmelweis díj Bohák Csabának

Írta: Szerkesztőség 2020. április 28.

 

Árvácska honlapra

 

Az alábbi kezdeményezést nyújtottuk be

 

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Prof. Dr. Horváth Ildikó

államtitkár asszony

 

 

Tisztelt Államtitkár Asszony!

 

 

Minden igyekezetünk ellenére sajnos az egészségügyi ágazat első áldozata Bohák Csaba, a tatabányai Szent Borbála Kórház beteghordója, aki 1 kiskorú gyermeket hagyott itt, felesége szintén egészségügyi dolgozó, az intenzív osztályon dolgozik.

A II. Világháború bekövetkezése óta nem volt példa olyan tragikus méretű fertőzésre és ennek következtében elhalálozásra, mint amit a COVID-19 vírus okoz.

Kezdeményezem, hogy Bohák Csabát az egészségügyi ágazat tekintse saját halottjának.

Részesüljön posztumusz Semmelweis díjban, megteremtve ezzel azt a társadalom által elismert köszönetnek a kifejezését, melyet már más közszolgálati ágazatokban bevezettek, hogy a kötelességük teljesítése során életüket vesztettek utólag kitüntetésben részesülnek.

Kezdeményezem, hogy az egészségügyi ágazatban jöjjön létre olyan pénzügyi alap, mely az egészségügyi ágazatban kötelességük teljesítése következtében maradandó egészségkárosodást szenvedetteknek kártérítésükre és rehabilitációjukra, az elhunytak saját halottként való elismerésre, családtagjai támogatására, kiskorú gyermekeik felnevelésére és taníttatására.

Már a 2004. évi sztrájk-követeléseinkben kezdeményeztük 500 millió forintos alap létrehozatalát.

Kérem t. Államtitkár asszonyt, hogy egyetértése esetén javaslatomat sürgősséggel terjessze fel prof. dr. Kásler Miklós miniszter  úrnak.

Tájékoztatom, hogy a szociális ágazatban hasonló javaslatot fogok előterjeszteni.

Megértését és támogatását várva

tisztelettel:

Cser Ágnes

MSZ EDDSZ elnök

Levelem megírása közben azt a tájékoztatást kaptam, hogy úgy a Szent Borbála Kórház, mint Tatabánya város saját halottjának tekintik Bohák Csabát.

Kérem t. Államtitkár asszonyt, hogy a Kormány együttérzésének és az egészségügyi ágazati munkavállalók helytállása iránti elismerésének kellő szintű megnyilvánulása érdekében mérlegelje javaslatomat akként, hogy a Kormány semmilyen körülmények között ne hallgasson ebben az ügyben, mert, mint ahogyan kezdtem, minden igyekezetünk ellenére Bohák Csaba az első…

Cser Ágnes

Összes ajánlás (0)

0 az 5 csillagból
Nem rendelkezik megfelelő jogokkal a hozzászólás megtekintéséhez vagy kiadásához.

Kiemelt videó

További videók