Nyomtatás

2020. április 7. Egészségügyi Világnap

Írta: Szerkesztőség 2020. április 07.

1948. április 7-én kezdte meg működését az ENSZ szakosított intézményeként az Egészségügyi Világszervezet (WHO), ezért erre az eseményre emlékezünk az Egészségügyi Világnapon.

A világszervezet célja a nemzetközi egészégügyi munka összehangolása.

Megalakulása óta minden évben egy népegészségügyi szempontból jelentős témát emel a figyelem középpontjába.

2020 az  Ápolók és Szülésznők Éve.

Amikor ezt a célt megfogalmazták még nem tudtuk, hogy a COVID-19 vírus világjárvánnyá, pandémiává való válása miatt az ápolók és a szülésznők szerepe felbecsülhetetlenül felértékelődik mindannyiunk számára.

Remélem nemcsak őrájuk gondolunk tisztelettel és támogatóan, hanem valamennyi az egészségügyben és a szociális ágazatban dolgozóra, hogy egészségben és biztonságban legyenek azért, hogy gyógyíthassák, ápolhassák és gondozhassák azokat, akiknek erre szüksége van.

Lehet, hogy a szociális ágazatban dolgozók részére is létre kell hoznunk egy világszervezetet azért, hogy a munkájuk hasonló megbecsülést érjen el végre, mint, amit reményeink szerint már az egészségügyben foglalkoztatottak megkapnak.

Amikor 2004-ben Az egészséges és igazságos Magyarországért! jelmondatunkat elfogadtuk, még nem tudtuk, mily mértékben válik egyetlen célunkká, hogy mindannyian egészségesek maradjunk!

 

virag

Összes ajánlás (0)

0 az 5 csillagból
Nem rendelkezik megfelelő jogokkal a hozzászólás megtekintéséhez vagy kiadásához.

Kiemelt videó

További videók