Nyomtatás

Ez a május 1-je más, mint az összes többi!

Írta: Szerkesztőség 2018. április 27.

Fenntartjuk és folytatjuk!

2018. május 1-je más, mint az összes többi, mert sikeres sztrájktárgyalás-sorozatot szakított félbe a 2018. április 8-ai országgyűlési választás, amelynek eredményeként biztosak lehetünk abban, hogy követeléseinkről, melyeket fenntartunk érdemben fogunk tovább tárgyalni a régi-új kormánnyal az egészségügyi és szociális ágazatban.

Az MSZ EDDSZ-nek a közszférában nemcsak az egészségügyi és szociális ágazatban, hanem az oktatásban, a központi és helyi közigazgatásban is vannak tagjai.

2010-ben nem véletlenül egészítettük ki a nevünket EDDSZ-ről, MSZ EDDSZ-re, mert a versenyszférából is jöttek hozzánk, hogy képviseljük az érdekeiket.

2013-ban vették nyilvántartásba a Hetedik Szövetséget, - melynek egyik alapító tagja az MSZ EDDSZ – és 2016 szeptemberétől a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács tagjává vált.

Megtisztelő feladat az MSZ EDDSZ és a Hetedik Szövetség számára, hogy egyre több munkavállaló, önfoglalkoztató számára nyújthat magas színvonalú és eredményes szakszervezeti érdekképviseletet!

Köszönjük az egészségügyben működő 3 szakmai kamarának, az orvosinak, a szakdolgozóinak és a gyógyszerészinek, hogy az Európai Unióban egyedülálló módon stratégiai partnerséget kötve együtt kértük, és törvénymódosítást is elértünk, az ágazat munkavállalói számára történelmi bérfejlesztést és Kollektív Szerződés kötési lehetőséget, sőt aláírt KSZ-t, melyet a stratégiai partnerek is aláírásukkal láttak el.

2018. május 1-jén ünnepelhetjük azt, hogy a rendszerváltoztatás óta elvesztett több millió munkahelyből végre nemcsak túljutottunk a 4 milliós foglalkoztatottsági bűvös határon, hanem csaknem 4,5 millióra nőtt mára ez a szám A rendszerváltozást követően az 5 millióról 3 millióra zuhant a foglalkoztatottak száma!

2018 a Családok Éve, melyet az előző Orbán-kormány nyilvánított azzá, így mi mást kívánhatnánk jobban, mint hogy a tervezett gyermekvállalást társadalombiztosítási jogszerző idővé tudjuk a törvényhozással elismertetni annak érdekében, hogy nemzetünk fennmaradjon, és az idősekről gondoskodni tudjunk.

 

Összes ajánlás (0)

0 az 5 csillagból
Nem rendelkezik megfelelő jogokkal a hozzászólás megtekintéséhez vagy kiadásához.

Kiemelt videó

További videók