Nyomtatás

A 3. bérfejlesztést a 2018 novemberről januárra előrehozott 8%-ot tartalmazó Korm. rendelet és mellékletei

Írta: Szerkesztőség 2018. február 01.

A sztrájktárgyalásokat folytatjuk.

Kézzelfogható és érzékelhető eredményt értünk el azzal, amikor a sztrájktárgyalásunk során a 2016-ban megkötött 4 éves bérfelzárkóztatás 2018 novemberére ütemezett harmadik, 8%-os bérfejlesztést sikerült a kormány jóváhagyásával januárra előrehozni.

Külön öröm számunkra, hogy 2018. január 1-jétől a szociális ágazatban egészségügyi szakdolgozóként foglalkoztatott és egészségügyi szakképesítést előírt munkakört betöltő munkavállalók (közalkalmazottak) is megkapják végre az egészségügyi szakdolgozói bértábla besorolást.

Azt is elértük számukra, hogy a 8%-os bérfejlesztést is megkapják. Egyetlen eltéréssel, hogy részükre nem februárban hóközi kifizetésre kerül sor, hanem a márciusi bérkifizetéssel egyidejűleg kapják meg a januári és februári 8%-os többletet.

Itt olvasható a Magyar Közlöny 2018. évi 10. számában megjelent  a Kormány 2/2018. (II.1.) Korm. rendelete az egészségügyi dolgozók és egészségügyben dolgozók, valamint a szociális ágazatban egészségügyi munkakörben dolgozók béremelésével összefüggésben egyes kormányrendeletek módosításáról

Összes ajánlás (0)

0 az 5 csillagból
Nem rendelkezik megfelelő jogokkal a hozzászólás megtekintéséhez vagy kiadásához.

Kiemelt videó

További videók