Nyomtatás

Mi így ünnepeljük a Tisztes Munka Világnapját október 7-t!

Írta: Szerkesztőség 2017. október 06.

Örömmel jelentjük be, hogy 2017. október 6-án nyilvántartásba vették a 2017. április 12-én Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatójával aláírt többmunkáltatós Kollektív Szerződésünket,!

A nyilvántartásba vételi számunk: 05119

Ezzel megnyílt a lehetőségünk arra, hogy Varga Mihály NGM miniszter úrnál kezdeményezhessük az egészségügyi ágazat egészére ennek a szerződésnek a kiterjesztését!

Köszönjük, hogy a 2004-ben törvényes sztrájksorozattal alátámasztott követeléseink közül a legfontosabb, hogy KSZ-t kössünk az egészségügyi és a szociális ágazatban részben megvalósult, már "csak" a szociális ágazat van hátra!

Ami nem sikerült négy szoc-lib kormánnyal, az  végre most sikerült!!! A négy éves bérfelzárkóztatási megállapodással, a MESZK tagdíj állam által való átvállalásával, a munkaidőkeret 3 hónapra való csökkentésével, a munkaközi szünet fizetett munkaidővé történő elismerésével, a folyamatos tevékenységet végző intézményekben a feladat átadás-átvétel időtartamának fizetett munkaidőként való elismertetésével... és még nincs vége a tárgyalásnak.

A rendszerváltoztatás óta az elmúlt 27 évben erre még nem volt példa a közszférában, a közszolgálatban, hogy egy egész ágazat munkavállalói számára megnyíljék az azonos feltételekről való kétoldalú,a szociális párbeszéd legmagasabb szintű eredménye: a Kollektív Szerződés.

Köszönjük sztrájktárgyaló és stratégiai partnereinknek, a kormányzat képviselőinek.

 

Összes ajánlás (0)

0 az 5 csillagból
Nem rendelkezik megfelelő jogokkal a hozzászólás megtekintéséhez vagy kiadásához.

Kiemelt videó

További videók